Chakra & Kundalini massage

Beskrivelse af chakra massage

I en chakra massage starter modtageren med at ligge på ryggen.
Først kontaktes de syv chakra. Derefter masseres ben og fødder. Dette varer cirka 30 minutter.
Herefter vender modtager sig om på maven.
Nu masseres balder og lænd en 5 minuters tid. Og så går jeg igang med at massere alle syv chakra.

I chakra massagen masseres hvert chakra individuelt i ca. 3½ minnutter med ca 1½ minutter massage af rygraden mellem hver chakra massage.
Chakra massagen tager ca. 40 minutter.

Herefter vender modtageren sig om på på ryggen, hvorefter forsiden masseres.


Her er lidt mere information om Chakra og Kundalini.

Chakra colors, chakra massage

Chakra, (af sanskrit cakra ‘hjul’), fællesbetegnelse inden for grene af hinduisme og buddhisme for en række psykiske energicentre, chakraer, langs menneskets rygsøjle. Hinduister regner med en række energicentre, der samles i normalt seks chakraer; de styres af det syvende og øverste, sahasrara ‘lotusen med de tusind kronblade’, på issen. En særlig yogateknik går ud på at “vække” den kraft, kundalini, der dvæler i det nederste chakra lige over halebenet, muladhara, og få den til at stige fra chakra til chakra op til sahasrara, hvor den ultimative lyksalighed opnås. De syv chakraer er tilknyttet hver sin farve, ædelsten, sanseorgan, naturelement, guddom m.m. Nutidige udøvere af alternativ medicin, som ved healing forsøger at påvirke chakrasystemet i gunstig retning, kalder denne teknik for chakrabalancering.

Chakra og energikanalerne: netspirit.dk/new/?page=22

Kundalini, (af sanskrit kundalini ‘slange’), begreb i indisk religion. Kundalini er ifølge tantrismen en latent åndelig kraft, der befinder sig i den nederste del af rygsøjlen bag ved kønsorganerne. Den opfattes symbolsk som en slumrende, sammenrullet slange. Slangen kan vækkes, dvs. den psykiske energi kan frigøres, ved en særlig yogateknik. Gennem en række energicentre, chakra, stiger den op langs rygsøjlen for til sidst at forenes med den tusindbladede lotus, sahasrara, i den øverste del af hjernen. Ved at vække kundalinien kommer yogien i besiddelse af overnaturlige evner og åndelig indsigt, og han kan opnå den endelige frelse.

Chakra massage