Chakra & Kundalini massage

Beskrivelse af chakra & kundalini massage

 

I denne massage fokuserer jeg på de syv chakra. Massagen er ret blid og langsom, hvorved du ved mine hænders varme energi, kan synke ned i dig selv. Slippe dine tanker, slappe af og nyde langsom, varm healende massage af din krop.

Massagens tilbyde i to udgaver. I den ene foretages chakra massagen på ryggen, modtageren ligger altså på maven. I den anden udgave gives chakra massagen på forsiden af kroppen, medens modtageren ligger på ryggen.

Massagen er opdelt i tre dele. Den første del er en healing massage af forsiden. Så kommer selve chakra massage og der afsluttes med healing massage af resten af kroppen.

Chakra massage forgår til en chakra meditations musik, Meditación – Chakra Dhyana. Healing massage delene ledsages af afslappende, meditativ musik.

Hvert chakra masseres omkring to minutter og 15 sekunder med ca. et minuts massage af rygrad, fra rod chakra op til sidst masseret chakra.

Modtageren kan vælge enten at have trusse på eller ej. Hvis modtager har trusse på, kontaktes rod chakra indirekte via halebenet (når massage foregår på bagsiden) eller via kønsbenet (når massagen forgår på forsiden). Rod chakta’et kan også kontaktes mere direkte på mellemkødet, her har modtager ikke trusse på.
Hvilke af de fire variationer af massagen aftales individuelt på forhånd.

Selve massagen varer ca. en time og 45 minutter. Dertil skal lægges 5-10 minutter til hvile og opvågning.


Her er lidt mere information om Chakra og Kundalini.

Chakra colors, chakra massage

Chakra, (af sanskrit cakra ‘hjul’), fællesbetegnelse inden for grene af hinduisme og buddhisme for en række psykiske energicentre, chakraer, langs menneskets rygsøjle. Hinduister regner med en række energicentre, der samles i normalt seks chakraer; de styres af det syvende og øverste, sahasrara ‘lotusen med de tusind kronblade’, på issen. En særlig yogateknik går ud på at “vække” den kraft, kundalini, der dvæler i det nederste chakra lige over halebenet, muladhara, og få den til at stige fra chakra til chakra op til sahasrara, hvor den ultimative lyksalighed opnås. De syv chakraer er tilknyttet hver sin farve, ædelsten, sanseorgan, naturelement, guddom m.m. Nutidige udøvere af alternativ medicin, som ved healing forsøger at påvirke chakrasystemet i gunstig retning, kalder denne teknik for chakrabalancering.

Kundalini, (af sanskrit kundalini ‘slange’), begreb i indisk religion. Kundalini er ifølge tantrismen en latent åndelig kraft, der befinder sig i den nederste del af rygsøjlen bag ved kønsorganerne. Den opfattes symbolsk som en slumrende, sammenrullet slange. Slangen kan vækkes, dvs. den psykiske energi kan frigøres, ved en særlig yogateknik. Gennem en række energicentre, chakra, stiger den op langs rygsøjlen for til sidst at forenes med den tusindbladede lotus, sahasrara, i den øverste del af hjernen. Ved at vække kundalinien kommer yogien i besiddelse af overnaturlige evner og åndelig indsigt, og han kan opnå den endelige frelse.

Chakra massage